De 5 bästa strategispelen för Android

I ett förra inlägg skrev jag om de fyra bästa spelen för Android, och jag tänkte fortsätta på det spåret fast den här gången skriva om de fem bästa strategispelen istället. Jag är som bekant redan lite smått besatt i spel för Android, men på senaste tiden har det blivit lite mer av den varan, jag har nämligen varit sjuk. Mer än en man cold, i såna fall en man cold från helvetet. Så tillsammans med diverse kosttillskott som (ifrågasatta?) CBD-olja och C-vitamin har jag drivit ut sjukdomen från kroppen med spelandet. Men nog om det, låt oss kolla på spelen istället.

Teknologin har förbättrats markant de senaste åren och spelutbudet för telefoner har även det förbättrats samt växt sig oerhört stort. Det tycker en nörd som jag är väldigt kul, och trots att man kan sakna tiden då man tog med sig sitt Game Boy överallt så uppskattar jag att alltid ha underhållningen redo till en tråkig flyg- eller tågresa eller när en väntar på sin tur på vårdcentralen (vilket jag har gjort mycket den senaste tiden). Strategispel är något jag uppskattar väldigt mycket och har kommit att testa på en hel del också, så här är de fem som jag tycker är bäst helt enkelt.

Polytopia

Spelet Polytopia är skapat av Midjiwan som är ett företag beläget i Stockholm, så det känns roligt att kunna stötta ett mer lokalt företag. Det man ska göra i det här spelet är att härska över hela världen med sin stam som man bygger upp; det liknar lite Civilization. Man spelar i antingen ”Perfection” som är ett läge där man försöker samla så mycket poäng som möjligt under 30 turer, eller så spelar man i läget ”Domination” där man ska ta kål på alla fiendestammar i spelet.

Boom Beach

Ännu ett spel som är ganska nära hemmaplan, detta från ett företag från finska Supercell. De har skapat spel som Clash Royale och Clash of Clans som ni säkert har hört talas om. Det Boom Beach går ut på är att man har en strandtomt och några militära trupper och alla dessa trupper har olika talanger. Man får bättre trupper och defensiva byggnader genom att vinna mot andra i spelet, eller vinna mot datorn, det är dock mycket svårare att vinna mot andra spelare. Jag brukar föredra att spela mot datorn, men det händer att jag utmanar en annan spelare då och då också.

Hearthstone

Det känns som att de flesta av oss känner till det här spelet redan så det behöver ingen vidare introduktion. Hearthstone är nog ett av de få spelen för Android som det faktiskt finns tävlingar och turneringar för där man kan vinna riktiga pengar och priser. Jag själv har aldrig deltagit i en sådan tävling eller turnering, men det kanske är något för framtiden (när moder natur väl har bestämt sig för att jag ska få bli helt frisk igen). Spelet går i alla fall ut på att samla kort, och sedan spela mot andra spelare med de här korten och alla korten har olika funktioner. Detta kan man sitta med i flera timmar och måste erkänna mig skyldig till detta.

Bid Wars

Den som älskar auktioner kommer att älska det här spelet då Bid Wars går ut på lite som det låter – det är budkrig! Fast i den här budgivningen behöver du inte använda dina egna pengar, men få samma kick av att buda som i verkliga livet.

Venom Angry Crashy Rush Online

Om du var som jag och hade en Nokia 3310 i början av 2000-talet så kommer du säkert ihåg (och saknar) spelet Snake. Venom Angry Crashy Rush Online liknar Snake väldigt mycket då man ska få ens orm att växa genom att äta de små prickarna som uppstår på spelrutan. Skillnaden här är att det är andra spelare med i spelet, och förutom prickarna så går det även att äta andra spelares ormar. Det här är faktiskt riktigt roligt och man får sig en rejäl nostalgitripp av att spela det också!

Bild: https://android.gadgethacks.com/how-to/bypass-restrictions-install-hearthstone-any-android-device-0159127/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *