Tv-serien IT Crowd

I och med att jag är dataintresserad och i mina egna ögon en Android-nörd, så har jag fallit pladask för den engelska TV-serien IT Crowd som sänds i BBC. Här handlar detta om två IT-nördar som jobbar som supportpersonal på ett stort företag som bär namnet Reynholm Industries. Den ena är Moss och den andra är Roy. Moss är ett geni på hårdvara och elektronik, medan Roy är en medarbetare som alltid måste stå för det mesta av den essentiella användarsupporten. Här får du också möta deras mycket okunniga chef, Jen, som inte har en aning på skillnaden mellan ett skosnöre och en processor. Här får du träffa dessa tre i alla avsnitt, samtidigt som du möter andra personer i deras liv och alla den sociala inkompetens och de skillnader som finns mellan olika människor.

Detta gillar jag med IT Crowd

Alla personer som gillar något gör detta av en anledning. Att jag fallit för just IT Crowd kommer många att förstå. Ja, de säger helt enkelt att det handlar om ett gemensamt intresse och en stil som passar honom. Så är det faktiskt definitivt inte. Att jag har ett likvärdigt intresse och höga kunskaper inom allt som har med elektronik och data att göra, kommer absolut inte att göra mig till en nörd. Jag innehar fantastiska sociala egenskaper och utrycker mig nästan alltid verbalt och tidsmässigt rätt i de flesta förekommande kretsar. Det jag gillar är något helt annat. Det är något mycket djupare som gör att jag dras till denna TV-serie.

Här handlar det helt enkelt om hur de som medverkar utför sitt skådespel. Helt enkelt får jag uppfattningen om att de verkligen har levt sig in i sina roller. Något som gör IT Crowd så bra är också att du inte ser datanörden likvärdig med en oskuld, vilket är något som nästan alltid får en film eller en serie att blekna. Här handlar det helt enkelt om att olika personer på jobbet och i det sociala livet inte förstår varandra. De är på ett språk som de datorkunniga mycket väl känner till inkompatibla. Den som får hjälpen kommer nästan aldrig att förstå det som förklaras, medan den som ger hjälpen aldrig uppfattar olika gester från den de hjälper. Likaså är det i det sociala livet för Moss och Roy. De lyckas helt enkelt inte med något annat än när de samtalar med varandra.